5 tips om virtueel te netwerken

Mensen zijn sociale wezens die opleven van menselijk contact, verbinding en elkaars verhalen. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een groot netwerk gelukkiger zijn. Een groot zakelijk netwerk heeft nog een extra bijkomend voordeel: het helpt je business, bedrijvigheid of carrière. Het afgelopen jaar was het verbreden van netwerken een opgave. Want in real life connecties opbouwen en onderhouden werd door alle beperkingen moeilijker. Hoe onderhoud je dit netwerk? Want jouw bedrijf, partners en samenwerkingen lopen gewoon door. Virtueel netwerken biedt een uitkomst. Daarom delen wij 5 tips voor digitaal netwerken.

 

1. Organiseer een virtuele coffee and chat

Waar je elkaar normaal gesproken tegenkwam bij een netwerkevent, een trainingsdag of bedrijfsbezoek, werken veel mensen al maandenlang thuis. Maar dat betekent niet dat deze korte, terloopse praatjes minder belangrijk zijn. Door met je netwerk koffiesessies in te plannen, houd je de connecties warm en blijf je van elkaars bedrijvigheid op de hoogte. Een ander pluspunt: uit onderzoek blijkt dat je met een warme drank in je handen aardig overkomt en je schijnt gelukkiger te zijn. Win-win!

 

2. Bekijk webinars van bedrijven en vakverenigingen

Door regelmatig een webinar van een ander bedrijf of een vakvereniging te volgen, verbreed je naast je kennis ook jouw netwerk. Tijdens deze webinars krijg je een kijkje in de keuken van andere organisaties. Vaak behandelen zij interessante cases en delen zij snippets van hun expertise. Daarnaast is een webinar een goed moment om contact op te nemen met de hosts of de sprekers. Door regelmatig actief te zijn bij zulke events, verbreed je jouw netwerk, je werkveld en open je mogelijk nieuwe deuren!

 

3. Volg interessante discussies via Clubhouse

Een app die tijdens de tweede lockdown populariteit won, is Clubhouse. Ondanks dat de eerste piek achter ons lijkt te liggen, is het nog steeds een app voor interessante gesprekken en discussies. Van topsporters, tot business coaches, grote ondernemers, kleine startups, influencers en miljonairs: je vindt ze op Clubhouse. Volg interessante conversaties en steek af en toe je hand op met een prikkelende vraag voor het panel. Of host een interessant gesprek in een eigen room. Alles is mogelijk.

 

4. Start (of luister) LinkedIn Live sessies

Wanneer je denkt aan digitaal netwerken, dan denk je natuurlijk aan LinkedIn: hét professionele sociale medium. LinkedIn heeft naast het plaatsen van vacatures en updates nog meer interessante features. Zo faciliteert LinkedIn ook livestreams waarbij een host direct in contact staat met het publiek. Via de livestreams kunnen LinkedIn-gebruikers eenvoudig inspiratie, tips en tricks delen. Maar ook een interessante learning op basis van eigen ervaring is boeiend om te bespreken. Zoek het contact op en ga zelf live op LinkedIn. Zo positioneer jij jezelf als expert op een domein of open je een gesprek. Een stap te ver? Join dan regelmatig de live sessies van anderen om jouw netwerk te verbreden.

 

5. Verbind en host een webinar of conferentie

Heb je een uitgebreid netwerk of wil je zakelijke relaties warm houden? Door een online evenement te organiseren, verbind je jullie klanten of je eigen netwerk. Uiteraard kun je dit zo groot (of zo klein) maken als jij wilt. Host een webinar, een digitale meeting of een virtueel event. Dit biedt jou en jouw gasten de mogelijkheid om kennis te delen, interessante discussies te voeren of om te netwerken. Tegenwoordig zijn online events onmisbaar in elk marketingplan. SowiesoHelder helpt je met een krachtig verhaal, goede content en een online beleving. Voeg hier indrukwekkende techniek aan toe en creëer een online event met een wow-factor. Een andere interessante mogelijkheid is het verweven van online netwerken en offline bijeenkomen. Hybride events brengen het beste van twee werelden samen en dat maakt dat het raakt!

 

Interesse in het warmhouden van je netwerk? Een online of hybride event is een uitkomst. SowiesoHelder komt samen met jou tot de kern en bouwt een onderscheidend online webinar, bijeenkomst of event op. Door onze unieke aanpak sla je de spijker op de kop en versterk je jouw online netwerk! Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Picture of Joost

Vragen over
dit artikel?

Contact Joost

Lees ook onze andere verhalen

  • 29 July
  • EVENTS & EXHIBITION
  • Het is de schrik van ieder event: afwezige blikken tijdens een online meeting, een ijzige stilte...

Lees verder
  • 25 June
  • EVENTS & EXHIBITION
  • Technologische ontwikkelingen rijzen op het moment de pan uit. Virtuele vergaderingen, digitale...

Lees verder