Maakt dat het raakt is de overall belofte van SowiesoHelder. Communicatie met impact! Daar werken we elke dag aan, met een team van 22 communicatieprofessionals. Elk op zijn/haar eigen vakgebied. Hoe? Dat vertellen we in deze nieuwe serie. Deze keer:

 

DENISE
Maakt dat het raakt

Wie: Denise Recofka

Wat: Front-end Developer

 

WAT IS JE ROL?

“Als front-end developer is het mijn taak om de code te schrijven die de gebruikersinterface van een website weergeeft, en de elementen die gebruikers nodig hebben om met de website te communiceren. Het is mijn verantwoordelijkheid om het visuele deel van de website functioneel, intuïtief en gebruiksvriendelijk te maken voor bezoekers. Kortom, ik maak wat je ziet in je webbrowser. Mijn taken zijn vooral front-end gerelateerd, maar waar nodig kan ik ook technische ondersteuning bieden op de back-end. Wij maken vooral websites die ondersteund worden door WordPress en ik zorg ervoor dat de website en de plugins up-to-date zijn.”

 

HOE MAAK JIJ DAT HET RAAKT?

“De technologie verandert tegenwoordig snel. Daarom probeer ik op verschillende manieren mee te gaan met de nieuwste technologische trends. Dat doe ik door het volgen van online cursussen, het bezoeken van een developers community en neem ik deel aan Meetup bijeenkomsten over technologie en WordPress.

Om nieuwe methodes onder de knie te krijgen, leer ik regelmatig over nieuwe tools en middelen. Er is altijd een manier om de ontwikkeling van een code te verbeteren. Dat is ook mijn doel: code development verbeteren en dit in mijn werk tot uiting laten komen door een goede levering van online producten aan de klant.

Als developer moet ik rekening houden met het UI-ontwerp en enkele technische specs volgen. De online performance kunnen we meten. Dus als we hoog scoren op performance, ben ik blij met mijn werk!”

 

WAAR WERK JE OP DIT MOMENT AAN?

“Het implementeren van een methode genaamd CI/CD voor een continue integratie en continue deployment bij ons online team. CI/CD heeft direct invloed op de efficiëntie en kwaliteit van de code van de developers. Door deze moderne methode toe te passen, wil ik het dagelijkse werk binnen ons online development team verbeteren. We passen deze methode toe op alle online projecten, inclusief onze eigen website.

 

Met de CI/CD-methode kunnen developers een applicatie voor hen herhalend werk laten uitvoeren en zich focussen op goede oplossingen voor klanten. Een ander voordeel is dat we ons werk direct live kunnen zien zodra het werk is afgerond.

 

Onlangs heb ik voor een opdrachtgever gewerkt aan online reserveringsformulieren om ervoor te zorgen dat hun klanten gemakkelijk gebruik kunnen maken van hun diensten. Daarnaast heb ik ook een HTML5-landingspagina gemaakt ter ondersteuning van een online pubquiz. Nu ben ik bezig met een scrollytell die ik maak in React, een van de nieuwste front-end technologieën en erg interessant om mee te werken.”

 

Volgende keer:
LEON
MAAKT DAT HET RAAKT
Zijn verhaal over Video editing

Picture of Denise

Vragen over
dit artikel?

Contact Denise

Lees ook onze andere verhalen

  • 15 January
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Wenda Been

Lees verder
  • 05 January
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Monique Uyttenhove

Lees verder
  • 29 December
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Jeroen Alofsen

Lees verder