Maakt dat het raakt is de overall belofte van SowiesoHelder. Communicatie met impact! Daar werken we elke dag aan, met een team van 22 communicatieprofessionals. Elk op zijn/haar eigen vakgebied. Hoe? Dat vertellen we in deze nieuwe serie. Deze keer:

 

LEON
Maakt dat het raakt

Wie: Leon Kooij

Wat: video editor

 

WAT IS JE ROL?

Bij het creëren van video komt veel kijken. Van concept tot script en van productie tot de uiteindelijke draaidagen op de set. Bij mij komt al het werk van mijn collega's bij elkaar. Ik ontvang het materiaal, een briefing en een script en zorg dat alles wordt samengesmolten tot een mooie video. Iedere klant heeft een eigen identiteit als het gaat om beeldtaal en huisstijl. Ik zorg ervoor dat deze visuele identiteit altijd herkenbaar is in uitingen. Naast editen ben ik vanwege mijn grafische achtergrond ook inzetbaar voor vormgeving of animatie opdracht.

 

HOE MAAK JIJ DAT HET RAAKT?

“Ik probeer mijn vaardigheden op het gebied van software, montage en storytelling in te zetten door naast de nodige inhoud een creatief tintje toe te voegen en daarmee de klant en doelgroep te raken. Video is een goede manier om in korte tijd een duidelijke boodschap over te brengen. Maar video is meer dan dat. Video is ook een uitstekend middel om emotie of gevoel over te brengen, ondersteunt door mooie muziek en een combinatie van mooie beelden met stijlvolle vormgeving.”

 

WAAR WERK JE OP DIT MOMENT AAN?

“Ik werk doorlopend aan zogeheten ‘How-to’ video’s. De video’s worden extern als instructievideo ingezet via het YouTube kanaal van de klant. De opnames doen we in onze eigen opnamestudio. Daarnaast werk ik voor een opdrachtgever aan enkele interne communicatie video's. Zo maken we bijvoorbeeld een leuke vlog serie waarin medewerkers tips delen over het thuiswerken in coronatijd. Nu we veel virtuele evenementen organiseren maken we ook regelmatig video’s die tijdens het online event worden ingezet.”

 

Volgende keer:
WENDA
MAAKT DAT HET RAAKT
Haar verhaal over het organiseren van een event

Picture of Leon

Vragen over
dit artikel?

Contact Leon

Lees ook onze andere verhalen

  • 15 January
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Wenda Been

Lees verder
  • 05 January
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Monique Uyttenhove

Lees verder
  • 29 December
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Jeroen Alofsen

Lees verder