Maakt dat het raakt is de overall belofte van SowiesoHelder. Communicatie met impact! Daar werken we elke dag aan, met een team van 23 communicatieprofessionals. Elk op zijn/haar eigen vakgebied. Hoe? Dat vertellen we in deze nieuwe serie. Deze keer:

 

LORAINE
Maakt dat het raakt

Wie:  Loraine Hoogendoorn

Wat:  Projectmanager

 

Wat is je rol?

‘Als projectmanager schakel ik tussen de verschillende betrokken partijen van een project. Een spin in het web. Dagelijks werk ik aan diverse projecten met uiteenlopende opdrachtgevers. Daarin ben ik betrokken van begin tot eind en zorg ik ervoor dat projecten planmatig en budgettair goed verlopen.’

 

HOe maak jij dat het raakt?

‘Door goed te luisteren en de vertaalslag te maken daar waar nodig. 
Als projectmanager mag ik met veel verschillende kundige mensen werken, allemaal hebben ze hun eigen discipline en vaktaal. Ik zie het als mijn taak om de juiste vragen te stellen en helderheid te creëren voor het hele projectteam.
Ik ga uit van goede intenties en vaak bedoelen we hetzelfde alleen zeggen we het net anders ;-) Als ik al die intenties met bijbehorend mooi werk bij elkaar weet te brengen, en de puzzelstukjes op zijn plek vallen, dat is waar het voor mij raakt.

 

Waar werk jij op dit moment aan?

‘Veel verschillende projecten en dat is precies waar ik blij van word. 
Momenteel ben ik bezig met een e-learning die verschillende communicatiemiddelen bevat en uitgerold zal worden in 9 talen. Dat betekend dat er veel partijen betrokken zijn en dat maakt het een uitdagend en omvangrijk project. Voor een nieuwe klant maken we een infographic, banners en een animatie. We hebben een nieuwe stijl ontwikkelt die we in al deze uitingen doorvoeren. Naast de langere trajecten zijn er ook opdrachten met een korte doorlooptijd. Dit gaat vaak om het opmaken van flyers, posters en winkel advertenties. Deze opdracht zorgen weer voor een totaal andere dynamiek.

Een paar weken terug ben ik voor het eerst onderdeel geweest van een merkversneller. Dat vond ik echt te gek. Samen creëren dat is toch het allerleukste! Dat gevoel van samen ervaar ik ook bij twee interne project waar ik mee bezig ben. Het eerste project is onze eigen social media strategie en daarnaast ga ik samen met twee collega’s een Young OGSM opstellen. De eerste brainstormsessie heeft al plaats gevonden en los van wat de uitkomst gaat zijn, hebben we veel plezier in het proces, en dat is minstens zo belangrijk ;-)

Kortom, geen dag is hetzelfde en zit daarom altijd weer vol kansen!’

 

Volgende keer:
NICOLE
MAAKT DAT HET RAAKT

Picture of Loraine

Vragen over
dit artikel?

Contact Loraine

Lees ook onze andere verhalen

  • 04 december
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Hesdy Doest

Lees verder
  • 01 december
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Juan Carlos Espinosa Agudelo

Lees verder
  • 20 november
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Nicole van Kesteren

Lees verder