Maakt dat het raakt is de overall belofte van SowiesoHelder. Communicatie met impact! Daar werken we elke dag aan, met een team van 22 communicatieprofessionals. Elk op zijn/haar eigen vakgebied. Hoe? Dat vertellen we in deze nieuwe serie. Deze keer:

 

MONIQUE
Maakt dat het raakt

Wie:  Monique van Tol - Stas 

Wat:  Designer

 

Wat is je rol?

“Als designer hou ik me bezig met het bedenken en vormgeven van creatieve uitingen voor verschillende merken. Vanuit beeld, tekst en fotografie. Maar bovenal vanuit de essentie van het merk. Waar staat het merk voor, wat is het doel van de uiting, wie/wat willen ze bereiken? Het liefst vanuit een sterke (communicatie)strategie, zodat doel, concept en grafisch ontwerp elkaar versterken. De ene keer met een krachtige tekst en de andere keer met indrukwekkend beeld. Of een mooie combinatie van beide. Door met een creatief en strategisch team te werken bundelen we ieders kracht en vang ik het verhaal in een grafisch design dat de doelgroep aanspreekt en beweegt.”

 

HOe maak jij dat het raakt?

“Ik probeer mensen in beweging te krijgen en zoek graag de creatieve grenzen op zodat we het verhaal van de opdrachtgever goed kunnen vertellen. Iedereen wordt geraakt op een andere manier. Daarom probeer ik eerst goed te begrijpen wat de boodschap is en binnen welke (creatieve) kaders ik kan werken. Ik verras de opdrachtgever graag met ideeën waar ze zelf niet op waren gekomen. Heeft mijn ontworpen design eraan bijgedragen dat de boodschap van de opdrachtgever is blijven hangen en zijn de doelen behaald? Dan is het voor mij geslaagd!

Waar werk jij op dit moment aan?

“Ik werk altijd aan verschillende opdrachten tegelijk. Zo heb ik net de creatieve designs van een campagne afgerond. Het campagne concept is tijdens een van onze Merkversneller sessies in co-creatie met de opdrachtgever ontwikkeld. Nu ben ik druk met een aantal online events die dit jaar nog gaan plaatsvinden. Samen met het team ontwikkel ik de look & feel en visuele identiteit van de online events. Daarnaast ontwerp ik displays en andere POS materialen voor in winkels en werk ik aan het ontwerp van een website en VOD platform. Iedere keer weer een ander project, dat maakt mijn werk heel divers en nooit saai!”

 

 

Volgende keer:
JEROEN
MAAKT DAT HET RAAKT
Zijn verhaal over concept ontwikkeling,  creatie & grafisch design 

Picture of Monique Stas

Vragen over
dit artikel?

Contact Monique Stas

Lees ook onze andere verhalen

  • 31 August
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie: Saskia Amsen

Lees verder
  • 03 August
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie: Frédérique Meijers

Lees verder
  • 14 July
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Serge

Lees verder