Maakt dat het raakt is de overall belofte van SowiesoHelder. Communicatie met impact! Daar werken we elke dag aan, met een team van 22 communicatieprofessionals. Elk op zijn/haar eigen vakgebied. Hoe? Dat vertellen we in deze nieuwe serie. Deze keer:

 

RICHARD
Maakt dat het raakt

Wie: Richard Polak

Wat: Account-/ projectmanager en partner

 

 

WAT IS JE ROL?

“Omdat ik naast account- en projectmanager ook één van de partners van communicatiebureau SowiesoHelder ben, is mijn rol heel veelzijdig. Naast het reguliere account-/projectmanagement, heb ik een mening over hoe ik ons bureau zie (eigenlijk heb ik overal wel een mening over:-)). Ondertussen probeer ik ook op de new business vragen goed te servicen. Hoe ik dat doe? Het kunstje van veel ‘ballen in de lucht houden’ wordt door de jaren heen gelukkig steeds makkelijker. Door de ervaring weet ik wanneer ik op welke knoppen moet drukken. In het begin van mijn carrière stond ik continu alle ‘knoppen’ in te drukken; dat is niet goed voor je gezondheid en niet leuk voor de mensen om je heen.”

 

HOE MAAK JIJ DAT HET RAAKT?

“Ik probeer altijd te bedenken: wat heeft onze klant hieraan? Klopt het wat we zeggen? Is dit echt leuk? Als je dit soort vragen met ja kunt beantwoorden, kun je met verve presenteren. Kortom: maak zaken waar je zelf achter staat. Dat maakt het een stuk sterker. Daarnaast vind ik een persoonlijke benadering naar klanten heel belangrijk, zonder dat het een trucje is. Oprecht geïnteresseerd zijn, zo probeer ik te ‘raken’. Wat me overigens een stuk beter af gaat dan na een werkdag op de golfbaan, waar ik de grootst mogelijke moeite heb om ze te raken”.

 

WAAR WERK JE OP DIT MOMENT AAN?

“Het terug-naar-kantoor-pakket voor ING, een digitaal event voor Yakult Europe, de nieuwe verkoopactie voor het merk Destination van Wessanen, … En meerdere Merkversneller-sessies. Dat zijn sessies waarin ons team samen met de klant in een dagdeel strategisch en creatief meters maakt op een vraagstuk. We hebben net weer een inspirerende ochtend achter de rug met een energieleverancier met een groen hart. Die dynamiek in zo’n meeting levert heel veel op. En je kunt meteen door; nog dezelfde week start de uitvoering.”

 

Volgende keer:
BRITT
MAAKT DAT HET RAAKT
Haar verhaal over projectmanagement

Picture of Richard

Vragen over
dit artikel?

Contact Richard

Lees ook onze andere verhalen

  • 24 September
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie: Elise Dam

Lees verder
  • 08 September
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie: Joost van Iperen

Lees verder
  • 11 August
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie: Leon Kooij

Lees verder