Maakt dat het raakt is onze algemene belofte. Communicatie met impact! Daar werken we elke dag aan, met een team van 21 communicatieprofessionals. Elk op hun eigen vakgebied. Hoe? Dat vertellen we u in onze portretreeks. Met deze keer:

 

ROELAND
Maakt dat het raakt

Wie: Roeland van Doorn

Wat: Video editor

 

WAT IS JE ROL?

“Mijn rol is - op het gebied van video - erg breed; ik werk voor het grootste deel als editor en leg de laatste hand aan de videoproducties van SowiesoHelder. Dat doe ik ‘in huis’; we hebben een eigen opnamestudio en twee edit-rooms binnen het bureau. Dat maakt dat ik snel kan schakelen met de creatieven of de projectmanagers. Daarnaast ben ik ook betrokken bij het ontwikkelen en produceren van diverse videoprojecten en assisteer ik regelmatig bij de opnames. Dus ik werk zowel op kantoor als op locatie; die diversiteit in werkzaamheden en werkplekken vind ik erg leuk.”

 

HOE MAAK JIJ DAT HET RAAKT?

“Oog voor detail is een belangrijke factor. Het verschil tussen een video die goed in elkaar zit, waar beeld en geluid naadloos op elkaar aansluiten en die een gevoel of emotie opwekt (in vergelijking met een video die rommelig overkomt) zit vaak in een tiende van een seconde. Kritisch blijven kijken, bepaalde vorm of stijlen uitproberen (en durven weggooien) en altijd peilen of de video nog aansluit bij het uiteindelijke doel van de klant is daarbij erg van belang.


Daarnaast probeer ik mezelf vroeg in het proces te mengen en ook inhoudelijk mee te denken in de conceptfase van een opdracht. Omdat ik me later voornamelijk bezig hou met de laatste stappen, probeer ik zelf ook altijd te toetsen op de vertaalslag tussen het oorspronkelijke doel in de briefing en de uiteindelijke uitwerking van een video.


Ten slotte, wat een goede productie doet raken, is de samenwerking met collega’s. Bij SowiesoHelder werken veel collega’s met uiteenlopende expertises. Door bij de juiste collega aan te haken om advies te vragen, vullen we elkaar goed ten dienste van een goed eindproduct.”

 

WAAR WERK JE OP DIT MOMENT AAN?

“Ik werk meestal aan meerdere projecten tegelijk. Op dit moment werk ik aan een video-oproep voor een interne wedstrijd van één van onze opdrachtgevers, produceer ik doorlopend onze zogeheten ‘How to’ instructievideo’s en ben ik bezig met de voorbereidingen van een aftermovie voor een sustainability event.”

Picture of Roeland

Vragen over
dit artikel?

Contact Roeland

Lees ook onze andere verhalen

  • 04 december
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Hesdy Doest

Lees verder
  • 01 december
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Juan Carlos Espinosa Agudelo

Lees verder
  • 20 november
  • MAAKT DAT HET RAAKT
  • Wie:  Nicole van Kesteren

Lees verder