VIDEO INZETTEN OP LINKEDIN? DIT IS WAT JE wilt WETEN!

Video-advertenties op LinkedIn zorgen voor gemiddeld 30% meer reacties dan statische beeldadvertenties. Als communicatiebureau is onze interesse dan onmiddellijk gewekt.  Dus tunen we in bij webinar ‘ The Fundamental Strategies for Video on LinkedIn’ waarin de Group Product Marketing Manager van LinkedIn haar ervaringen en tips deelt.  Gebaseerd op een onderzoek naar de 260 best presterende b2b videos (VTR, engagement rate, completion rate en CTR) uit een aanbod van 38.000 video’s die in EMEA hebben gedraaid. Wat maakt die 260 video’s anders?  

 

‘Creative is the biggest contributor to sales in an ad campaign’

Jennifer Bunting – Group Product Marketing Manager (EMEA & LATAM), LinkedIn Marketing Solutions

 

VIDEO INZETTEN ALS ADVERTENTIE

Als organisatie kan je ervoor kiezen om diverse type video’s in te zetten voor een online b2b advertising campagne. Video’s als casestudies, productdemo’s, kennisdeling en video met een entertainment factor kunnen geschikt zijn voor een LinkedIn campagne.


VERTEL EEN KORT VERAAL

Maak gebruik van micro storytelling om een visueel verhaal over te brengen. De belangrijkste tip om het kort maar krachtig te houden. De uitdaging hierbij is het behouden van de waarde van de content. ‘Wat voegt de content toe voor de kijker?’ is daarom een belangrijke vraag. 

video_1

 PROFESSIONALS PRATEN TEGEN MENSEN

Wil je je professionele kennis delen via een video? Onthou dat je spreekt tegen mensen en maak het persoonlijk door bijvoorbeeld gebruik te maken van een close up zodat je uitdrukkingen op het gezicht goed kan vastleggen.GEBRUIK ANIMATIE OM IETS UIT TE LEGGEN

Een handige manier om iets uit te leggen is het inzetten van een korte animatie video. Dit geeft je de mogelijkheid een glashelder verhaal te schetsen en maakt het tegelijkertijd visueel aantrekkelijk.

Booking.com Taking care of payments

 


GEBRUIK SPANNING EN CREËER VERRASSING

Een verrassende beweging of een ongebruikelijke setting zorgt voor een mysterie en maakt dat je video er uitspringt. Werk je aan een product of demo video? Dan is ‘unboxing’ een interessant element om toe te voegen. Dit betekent letterlijk het product uitpakken voor de kijker, dit geeft het effect van een verrassing.

neudenkenheisst - Folge 1 Dr. Markus HengstschlägerSILENCE IS POETRY

Maar liefste 79% van de LinkedIn bekijkt de video zonder geluid. Aha, het is dus dé truc om ook de kernboodschap over te brengen zonder geluid. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van tekst waarmee je de nadruk legt op de belangrijkste keywords. Of misschien komt je video wel helemaal tot z’n recht zonder audio. 

What if the smartest decision was to invest in the planet  ACCIONARIGHT AUDIENCE, RIGHT MESSAGE

Voor veel marketeers uiteraard een open deur maar daarom niet minder belangrijk. Hoe meer inzicht je hebt in de doelgroep, hoe beter je de kernboodschap en het effect kan bepalen. Gebruikers op LinkedIn scrollen snel door een feed, snel tot de kern van de boodschap komen is daarom van wezenlijk belang. Zorg ervoor dat in de eerste drie seconden duidelijk is wat de boodschap van de video is.

abu dhabiGA VOOR JUISTE FORMAAT EN LENGTE

LinkedIn heeft onderzoek gedaan naar het formaat van de video. Wat blijkt, een vierkante video werkt op dit moment het beste omdat je meer kan inzoomen op de essentie van de boodschap. Daarmee is de video ook het beste in de feed te zien, ook als het wordt bekeken op een telefoon. Met als resultaat maar liefst 56% hogere engagement en een 6,5% betere click through rate. De lengte kan zeer variëren; volgens LinkedIn zit je met een minimum van 6 seconden goed. 

 

MEER WETEN? NEEM CONTACT OP

Picture of Eva

Vragen over
dit artikel?

Contact Eva

Lees ook onze andere verhalen